De bästa vintage butikerna i Stockholm

Vintage, eller second hand om man föredrar det, ökar som begrepp mer och mer i samhället. Folk har börjat inse att genom att handla vintage skonar man miljön och här handlar det inte bara om möbler, utan även kläder, skor, väskor och mycket annat. Men många har nog en bild av en loppis där kläderna kanske känns lite sunkiga och luktar lite unket. Inget kan vara mer fel. Det finns en mängd butiker som satsat på vintage och där det går att fynda kända varumärken för en billigare peng mot vad de annars skulle ha kostat.

Stockholm är nästan en metropol för vintagebutiker och här kan man hitta allt från klassiska klänningar till trendiga magtröjor för en yngre målgrupp.

Humana

Detta är främst en butik som riktar sig till den senare gruppen. Här finns det mesta som en yngre målgrupp söker för sitt klubbande och sociala liv. Här kan man verkligen fynda och denna lilla pärla hittar man på Timmermansgatan 23.

Old Touch

Här kan vi tala om vintage. Detta är butiken för den som gillar att hitta riktiga guldkorn när det gäller hattar, skor och annat med en touch från 20-tal och uppåt. De har en bra webbshop men vill man verkligen få den rätta känslan så är det butiken som gäller, vilken ligger på Upplandsgatan 43.

Lisa Larsson

Detta är en butik som har det mesta för de flesta och där man kan hitta kläder och annat från 30-talet men även nutida moderna varor. En beundransvärd saks som butiken gör är att de skänker kläder som inte säljs till olika välgörenheter. Denna välsorterade secondhandbutik hittar man på Bondegatan 48.

Lite annat smått och gott

Det kanske inte är alltid som man handlar kläder för sitt eget vardagliga bruk utan det kanske är till en maskerad eller något annat. Då finns det ett par butiker som kan vara bra att ha i åtanke. Epok på Odensgatan både hyr ut och säljer kreationer. Innehavaren här kan ge dig många tips. Även butiken Judits på Hornsgatan är en guldgruva när det gäller klänningar av det mer klassiska snittet. Båda dessa butiker är väl värda sin tid.

Sedan finns givetvis etablerade butiker som Myrorna och Stads Missionen. Kanske inte det första man tänker på när man ska köpa nya kläder men hos båda kan man göra rejäla fynd. Man får räkna med att leta lite bland både krafs och kvalitet men det är helt klart värt mödan.

Comments are closed.