Vintage designerväskor

Vintage är något som har ökat i popularitet framförallt i Sverige, allt från retro möbler till designerväskor efterfrågas frekvent bland second hand-besökarna, och vad gäller designerväskor är dessa eftertraktade både i nyskick som vintage. Men framförallt brukar vintage designerväskor öka i värde med åren. Märken som Mulberry, Miu Miu, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Balenciaga, Chanel, Chloe, Hermes, Bottega, Dior, Fendi och många fler kända designermärken går att hitta i second hand-butikerna.

Väskor som ökar i värde

När du vill köpa en väska som du framförallt vill bära själv, men också vill investera i för att få ett ökat värde är det viktigt att försöka se om väskans stil är gångbar även i framtiden. En väska som spås dubbla sitt värde inom 10 år är Birkin från Hermes. Inom de senaste 35 åren har värdet på Birkin-väskan ökat med 500 %, vilket är 6 gånger mer än när du lämnar in guld.

En annan väska som aldrig verkar gå ur tiden är från Chanel och The Chanel Classic Flap. En nyare modell från Chanel som släpptes år 2011 är Chanel Boy Bag och som också förväntas öka sitt värde rejält under de kommande åren. Från Louis Vuitton är den mest sålda väskan den klassiska Neverfull och som också är en säker väska att investera i. Det finns mängder av olika modeller av den klassiska Neverfull och priset på väskan varierar självfallet på vilket material och år den är från.

Märken du bör satsa på

Det enklaste för dig som inte är expert på väskor men ändå vill känna dig säker på att ha investerat rätt, är att hålla koll på de tre märkena; Louis Vuitton, Hermes och Chanel. När det gäller väskor är det viktigt att kolla upp vilken stil, vilket läder eller annat material den består av. Oavsett märkesdesigner kommer ingen att vilja köpa en trasig väska, så att investera i en väska i hållbart material är A och O, sedan behöver den absolut inte vara i nyskick när den säljs för 500 % av sitt inköpspris eftersom lite av charmen ligger i att den är använd sedan flera år tillbaka, kanske till och med decennier. Därefter, vilket kan vara lite svårare, är att försöka förutspå vad modevärlden kommer att vilja ha i framtiden. Visst kan man chansa och spara på en relativt extravagant väska från en stigande designer, men säkrast är ändå att investera i en välkänd designer och en tidlös modell.

Hur blir designerväskan min?

Att hitta en vintage designerväska i en second hand-affär kan kännas omöjligt, men ibland har du turen med dig och kan hitta en. För att försäkra dig om att den är äkta, be om att få se ett äkthetsbevis om det är möjligt, och om det går även ett kvitto. Du måste ha i åtanke att det inte behöver betyda att väskan är billigare bara för att det är second hand. Det kan till och med kosta mer än vad inköpspriset var för väskan. Detta på grund av det ökade värdet genom åren.

Comments are closed.